24راز فرانچایز که تنها غولهای کسبوکار میدانند?کلاب دیجیتالمارکتینگ
منظور از مدل بیزینس و کسبوکار فرانچایز چیست؟
سلام! سلام! امیدوارم در اوج باشی مثل همیشه، توی این مقاله قصد دارم شمارو با یکی از استراتژیها و مدلهای خفن کسبوکار به نام فرانچایز یا فرانشیز آشنا کنم و صفرتاصد فرانچایز رو توی این مقاله بهت یاد بدم و کلی تجربه و نکته کلیدی و جذاب و همچنین کلی آمار و ارقام شگفت انگیز در این موضوع باهات به اشتراک بزارم و در کنار اینها برات کلی سوپرایز خفن و خبرای خوب دارم پس پیشنهاد میکنم به هیچ وجه این استراژی رو از دست نده و فقط کافیه که تا انتها با من همراه باشی تا به یک مافیای فرانچایز در ایران و دنیا تبدیل بشی.
تعریف فرانچایز یا فرانشیز چیست و به چه معناست؟
فرانچایز در لغت به معنای واگذاری حق امتباز میباشد که در حضور دو طرف قراردار صورت میگیرد که یک طرف قرارداد فرانچایزور یعنی امتیاز دهنده و یک طرف دیگر قرارداد هم فرانچایزی یعنی امتیاز گیرنده قرار میگیرد، احتمالا متوجه نشدی که دقیقا چیمیگم، بخاطر همین یک مثال خفن برات میزنم.
سازمانها و کمپانیهای مشهور دنیارو تصور کن مثل کمپانیهای همچون مکدونالد ، اپل ، تویوتا ، هیوندای یا حتی کمپانی های مطرح داخل کشورمون که در همین مقاله باهاشون کلی کار داریم مثل ایرانخودرو و سایپا و سایر خودرو سازهای داخلی که کلی شعبه در سطح کشور یا جهان دارند و یا به اصطلاح خودمونی ، همه جای دنیا حضور دارند و همچنین ردپای آنها همهجا وجود دارد که اگر کمی توجه کنید متوجه آنها میشوید برای مثال همین اپل استور هایی که مثل مور و ملخ همهجای شهر دیده میشوند ، خب سوالی که پیش می آید این است که چگونه آنها اینهمه شعبه احداث کردند؟ یا اصلا کی فرصت کردند که اینهمه شعبه احداث کنند؟ یا از همه مهمتر آیا به تنهایی میتوانند این شعبات را مدیریت و سازماندهی کنند؟ برای مثال کمپانی مکدونالد بیش از 37000 شعبه در دنیا دارد، به نظر شما چگونه اینهمه شعبه را کنترل میکند؟اصلا مگه یک مدیر میتواند 37000 شعبه را همزمان مدیریت کند.
جواب همه این سوالات استفاده از استراتژی و مدل کسبوکار فرانچایز است به این صورت که زمانی که به اوج شهرت ، محبوبیت رسیدند و برند شدند یا ازمون خطاهای خود را پشت سر گذاشتند و خودمونی تر زمانیکه خر شون از پل گذشت برای توسعه بیزینس خودشان در سطح کشور یا حتی در کلاس جهانی شروع به واگذاری شعبه با یکسری دستورالعملهای خاص و اصولی میکنند و در این میان از شهرت و محبوبیت برندشان نیز کلی کمک میگیرند که با شخصی که قصد ایجاد شعبه دارند و درخواست همکاری با این کمپانی برند را دارند که معمولا هم سرمایهگذار هستند ، قرارداد فرانچایز صورت میگیرد تا در ازای آن برند ، شهرت و اعتبار خود را در اختیار آن سرمایهگذار قرار دهند تا با آن کسب درآمد کند و به سود برسد که قراره در ادامه درباره جزئیات و نحوه و اصول این قرارداد صحبت کنیم ، در واقع این قرارداد برای دوطرف یک مزیت محسوب میشود و هردوی آنها از برنده میشوند و یک رابطه برد برد است که در ادامه به علت این موضوع میپردازیم.
منظور از فرانچایزور چیست و یعنی چه؟
در قرارداد فرانچایز ، کمپانی که برند ، شهرت و اعتبار خود در جامعه را در اختیار شخص یا گروه دیگری قرار میدهد تا با آن فعالیت کند را فرانچایز دهنده یا به اصطلاح درستتر ، فرانچایزور میگویند که لازمه آن برند محبوب و قدرتمند در عامه مردم جامعه است که اتفاقا تاکید ماهم در این مقاله به این است که شما تبدیل به یک سازمان نمونه شوید تا بتوانید یک فرانچایزور قدرتمند شوید به خاطر همین باید برندسازی را به خوبی یاد بگیرید که در همین مقاله یک سوپرایز ویژه درباره برندسازی دارم براتون که از دستش نده.
منظور از فرانچایزی چیست؟
به شخصی که از برند و شهرت فرانچایزور استفاده میکند یا به زبان خودمونی از برند یک کمپانی موفق برای خودش استفاده میکند تا سود کند که در واقع نام پرند را برای مدتی اجاره میکند ، فرانچایزی میگویند که معمولا به وفور در سطح دنیا دیده میشود و تعداد آن از فرانچایزورها به شدت بیشتر است و خب طبیعی هم است چونکه تعداد کمپانیهای موفق بشدت کم است برای مثال یک کمپانی موفق و برند مثل مکدونالد بیش از 37000 شعبه در سطح جهان دارد.
این مقاله ادامه دارد..
دسته بندی مقالات سایت
دستهها
10 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
عالی بود واقعا، مدل فرانچایز رو به واضگی توضیح دادید ممنون. ??
سلام دوست عزیز
سپاسگزارم از شما که مقاله فرانچایز را مطالعه کردید و زمان گذاشتید.
بسیار جالب و کاربردی. ممنون
ممنونم دایا جان
ممنون .مقاله جالبی بود
کلی نکته مهم درباره فرانچایز بدست آوردم
حنانه عزیز ، ازینکه مقاله فرانچایز رو مطالعه کردید ، سپاسگزاریم
عالی بود دکتر رایا
ممنون parsa عزیز
عالی بود مهندس رایا جان فقط لینک این سایتی که می بینین هم خیلی به مقاله شما مرتبط هست
https://happyamoz.ir
درود برشما دوست عزیز، بله مقاله ای که فرمودید هم ،مقاله جالبی است.